Puuhamaaturnaussäännöt

Ikäluokka

Peliaika

Otteluita *)

Pelitapa

Paitsio

Pallo


2007/D12

1x25 min

4-6

8vs8

norm.

4

2008/E11

1x25 min

4-6

8vs8

alue

4

2009/E10

1x25 min

4-6

8vs8

alue

4

2010/F9

1x25 min

4-6

5vs5

ei

3


*) ottelumäärä selviää, kun otteluohjelma valmistuu, takuu 4 peliä

Kaikissa ikäluokissa on käytössä normaali rajaheitto. Turnauksessa ei ole käytössä ns. vetäytymissääntöä.

Kaikissa ikäluokissa pelataan pisteistä. Voitosta saa 3p. tasapelistä 1p. ja tappiosta 0p.

sijoituksen ratkaisee:

1. Pisteet

2. Keskinäiset ottelut (kaikkien lohkossa tasapisteissä olevien)

3. Maaliero (kaikkien otteluiden)

4. Tehdyt maalit (kaikkien otteluiden)

5. Arpa

Sijoitusotteluiden päättyessä tasatulokseen suoritetaan rangaistuspotkukilpailu. Ensin kolme potkaisijaa kummastakin joukkueesta. Tilanteen ollessa yhä tasan potkaistaan rangaistuspotkut vuorotellen kunnes voittaja saadaan selville.

Peliasu

Mikäli molemmilla joukkueilla on samanväriset pelipaidat, vierasjoukkueeksi merkitty joukkue käyttää liivejä tai eriväristä pelipaitaa. Ottelun tuomari päättää milloin pelipaidat ovat samanväriset.

Vaihdot

Vaihdot ovat edestakaiset ja lentävät. Vaihtoon tulevan pelaajan on oltava pois kentältä ennen uuden pelaajan kentälle menoa. Vaihdot tulee toteuttaa pelikentän sivusta keskialueelta. Tuomari tai pelinohjaaja ei katkaise peliä vaihdon suorittamiseksi. Joukkue suorittaa vaihdot, kun pallo on tulossa omalle joukkueelle.

Lisäpelaajat

Kaikissa ikäluokissa joukkue saa ottaa kentälle yhden lisäpelaajan, jos vastustaja johtaa vähintään viidellä (5) maalilla. Etu menetetään eron vähentyessä kahteen (2) maaliin.

Fair Play

Erotuomari antaa ottelun päätyttyä Fair Play-kortin reilusta pelistä yhdelle pelaajalle molemmista joukkueista. Fair Play-kortilla saa hakea puffetista tikkarin.

Jos pelaaja tekee törkeän rikkeen tai käyttäytyy muutoin asiattomasti, puhuttelee

tuomari pelaajaa. Jos puhuteltu pelaaja jatkaa sopimatonta pelaamista tai käyttäytymistä, voi tuomari poistaa pelaajan kentältä. Joukkue voi ottaa uuden pelaajan poistetun tilalle.

Erotuomarit

Turnauksessa erotuomarin tehtäviä hoitavat pääasiassa nuoret pelinohjaajat, jotka ovat käyneet pelinohjaajakurssin. Toivomme työrauhan suomista näille nuorille.

Palkinnot

Ikäluokissa E10-D13 kolmelle parhaalle joukkueelle jaetaan sijoitusmitalit max. 18 kpl/joukkue ja voittajajoukkueelle pokaali. F8 ja F9 ikäluokkien kaikki pelaajat saavat osallistumismitalin. Jokaisesta joukkueesta palkitaan myös turnauksen Tsemppari-pelaaja, jonka oma joukkue itse valitsee.

Turnauksen järjestää pidättää oikeuden muuttaa turnaussääntöjä tarpeen vaatiessa.


   
Lisää uutisia
Jalkapallo
«  Huhtikuu   »
Kategoriat