Lissut talar svenska!
Julkaistu: 29.03.2019 00.00

Lissut talar svenska!

Padon Lissut matkasi Perjantaina-aamuna 22.3. kohti Maarianhaminaa ja Viking Line Vårcupia 26 pelaajan ryhmällä. Turnausmatka toimi kauden aloitustapahtumana tytöille jo kolmannen kerran. Tavoitteet eivät edelliskerroista poikenneet. Hauskanpito, joukkueen nivoutuminen yhteen ja puolustuspelin harjoittelu kovaa pelaavia ruotsalaisjoukkueita vastaan olivat tälläkin kertaa matkan teemana.

M/S Amorellan saavuttua Maarianhaminaan joukkue majoittui Hotelli Pommerniin. Perjantai meni tutustuessa hotelliin, kaupunkiin ja pelipaikkaan. Lauantai aamusta Lissut pääsi tositoimiin. Aikainen herätys klo 6:15 näkyi ensimmäisessä pelissä ja vaikka vastustajakaan ei vakuuttanut, pääsi Solberga BK iskemään pelin ainoan Padon puolustuksen nukahduksesta.

Seuraava peli oli vasta iltapäivästä ja vastassa edellistä vastustajaa parempi Unik FK. Ottelussa Padon puolustus alkoi näyttää merkkejä organisoitumisesta ja hyökkäyspelikin alkoi löytyä. Harmittavasti yhden kommunikointi- ja yhden sijoittumisvirheen seurauksena Uppsalalaiset veivät ottelun numeroin 2-0.

Pienen tauon, välipalan ja palaverin jälkeen oli vuorossa turnauksen kovin joukkue Hässelby SK. Ottelu oli turnauksen käännekohta Lissujen puolustuspelin ja asenteen osalta. Paketti pysyi hyvin kasassa läpi ottelun ja joukkueen taisteluilme oli hienoa katseltavaa. Ottelu pysyi pitkään 0-0 numeroissa kunnes omalla kulmalipulla ruotsalaispelaaja kaatui Sillan pelatessa tuomarin mukaan sääntöjen vastaisesti. Vaparista Hässelby puski 1-0 johtoon. Vähän ajan kuluttua Nella pääsi yksin läpiajoon mutta vastustajan pakki sai hänet kiinni ja kaatoi rangaistusalueen rajalla ulosajon arvoisesti. Läpi turnauksen epävarmasti viheltänyt tuomaristo päästi rikkoneen pelaajan kuitenkin keltaisella kortilla. Lopussa Hässelby kaunisteli vielä voittonumeroiksi 2-0.

Seuraavissa otteluissa Lissujen peli oli varsin mallikasta katseltavaa. Boo FF:ää vastaan Pato oli parempi ja sai ensi kertaa pallon hienosti maaliin. Tuomaristo näki ottelussa kuitenkin useasti omiaan ja tämäkin liputettiin lopulta paitsioksi. Näin ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin.

Illan viimeisessä ottelussa klo 20:40 vastassa oli turnauksen emännät eli IFK Maarianhaminan ja Åland Unitedin yhteisjoukkue. Ottelu oli tasaista vääntöä ja Pato meni 0-1 johtoon Pepin komealla vaparilla. Kotijoukkue kuitenkin tasoitti ensimmäisellä jaksolla ja pitkän päivän pelanneet Lissut väsähtivät lopussa vastustajan tehdessä loppunumeroiksi 3-1.


Hyvien yöunien jälkeen oli sunnuntaina vuorossa turnauksen päätösottelu Brommapojkarnia vastaan. Ottelu oli tasainen ja molemmilla oli huippupaikkoja maalintekoon, mutta ottelu päättyi lopulta tasan 0-0. Hieno tsemppi ja hyvä puolustuspeli kantoi kuitenkin turnauksen loppuun asti.


Turnaus oli kaikin puolin onnistunut, niin joukkuehengen kuin pelin kehityksen kannalta. Laivamatkat, hyvä ruoka ja yhdessäolo hotellilla kruunasivat myös pelillisesti ja tuloksellisesti parhaan Ahvenanmaa-turnauksen. Vuodessa Lissut ovat ottaneet huiman harppauksen eteenpäin ja tästä on hyvä jatkaa kohti sarjakautta 2019!


Seuran uusimmat