Köydenvetoa kentällä
23.10.2020 9:47 Uutiset / Tytöt ja Pojat 14-15

Jalkapalloa loka vai joka kuussa?

Lokakuun sateiden saapuessa huomattiin, ettei roiskeet toimi edes pienenä hidasteena joukkueen liikunnan ilossa. Samalla oli saavutettu myös venytyksissä valmentajan liikelaajuuden raja. Vaikka viime harjoituksissa revenneet valmentajan housut oli nyt korjattu ja ne olivat ihan kuin uudet, tarvittiin paikalle apujoukkoja. Eikä mitä tahansa joukkoja vaan erikoisjoukkoja.

Erikoisjoukko Juuso asetti joukkueelle salaisen tehtävän. Pelaajien piti muuntautua hiipiviksi tiikereiksi, vaakkuviksi ankoiksi ja mönkiviksi mittarimadoiksi. Eikä se ollut helppoa se! Erikoisjoukot nimittäin vihjasivat, että mittarimadot etenevät pelkkää peppua nostamalla. Ihmetystä aiheutti myös, miten tiikeri pystyy vaanimaan ja hiipimään niin hiiren hiljaa mahdollisimman matalana. Ja tiesittekö, että kantapäät sijaitsevat varpaita vastapäätä? Toisinaan niillä voi myös kävellä ja samalla antaa varpaiden kurkata tähtitaivasta. Eihän varpaille se ole ihan jokapäiväistä herkkua se, sillä yleensä ne katsovat lähietäisyydellä kohti lattiaa. Kyllä varpaillekin pitää antaa välillä lomaa, myös isoäidin ja enon varpaille. Äidin varpaissa on punaista lakkaa.

Juuso kertoi, että joukkueessa pelaaminen on kuin köyden vetoa samaan suuntaa. Nimittäin, jos kaikki vetävät köyttä eri suuntiin niin edetään kuin etana. Onneksi Juusolla oli mukanaan iso ja painava köysi, että päästiin heti hommiin. Aluksi oli hieman epäselvyyttä, mihin suuntaan kukakin köyttä kuljettaa, mutta joukkue selvitti lopulta tehtävän kuin gepardi konsanaan ja yhteinen suunta alkoi hahmottua. Juuso tiesi kertoa, että aikuisten arki saattaa olla yhtä köydenvetoa. Joukkue kuitenkin vannoi, että he eivät köyttä vedä eri suuntaan muuta kuin tivolissa, ja silloinkin sen päässä on jokin yllätys.

Juuso näytti joukkueelle erikoistemppuja pallolla. Joukkue näytti Juusolle olevansa oikea erikoisjoukkue, sillä heillä oli yllättävän paljon temppuja myös Juusolle näytettäväksi. Lopuksi pelattiin kaatosateessa. Se oli mukavaa, sillä kuka pientä sadetta huomaa, kun muutenkin tulee kuuma juostessa? Ihmeellistä kyllä, joukkue näytti harjoitusten lopuksi pelatessaan vetävän köyttä yhdessä samaan suuntaan, olikohan se Juuson köysi taikaköysi ja muuttunut matkalla näkymättömäksi?

Kiitos valmentaja Juuso Aho ja BoxinBox Hämeenlinna vierailusta ja oheisharjoitteesta!Temppuja jalkapallolla


   
Lisää uutisia
Tytöt ja Pojat 14-15
«  Maaliskuu   »
Kategoriat