Joukkueellinen tsemppareita
Julkaistu: 19.05.2021 00.00

Joukkueellinen tsemppareita

Joukkue aloitti kesäkauden Tekonurmella juhlallisin menoin. Ajatella, jalkapallojaoston puheenjohtaja ja jaoston jäsenet tulivat jakamaan viime kauden Tsemppari- ja Fair play- pelaajapalkinnot paikan päälle pieneen virkistävään alkukesäiseen sateeseen!

Viime kausi oli omituinen ja ei yhtään normaali. Ei sitten yhtään. Kyllä sen tietää, mikä on omassa joukkueessa normaalia harjoittelua, vaikka ei olisi jalkapalloa pelannut vasta kuin muutaman vuoden. Epänormaaliin kuitenkin on jollain tavalla totuttu ja on ollut kiva päästä harrastamaan yhdessä ulkona, vaikka pulkalla laskemista. Valmentajat sanoivat, että siinä on hyvä harjoitus kaikkein tärkeimmille lihaksille, nimittäin naurulihaksille. Ensin mennään ylämäkeen omin jaloin ja sitten nauretaan koko matka alas. Naurulihakset kuulemma sijaitsevat sydämen ja navan puolessa välissä korkeimmassa kohtaa. Toisaalta naurulihakset voivat sijaita ihan missä kohtaa vaan, riippuen pulkkamäen pituudesta ja naurun määrästä. Jotkut ovat kertoneet niiden sijaitsevan poskissa ja toisinaan toiselta puolelta tai molemmilta puolilta poskia saattaa tämä lihas puuttua kokonaan. Silloin siihen syntyy kuoppa, mutta hymyilyyn se ei vaikuta ollenkaan vaan päinvastoin! Eli oikeastaan nauramiseen ei tarvita mitään tiettyjä lihaksia, ainoastaan kutkuttavaa tunnetta vatsanpohjassa.

Miten sitten nauraminen liittyy jalkapalloon? Valmentajien mielestä vahvat naurulihakset ovat kaikkein tärkein ainesosa harjoittelulle. Suu mutrussa ei jaksa potkaista palloa pitkälle, ei ainakaan montaa kertaa. Satunnaiset kentällä makaamiset kuuluvat asiaan, sillä joskus sitä vaan ei yhtäkkiä kiinnostakaan ja silloin on hyvä heittää hetkeksi pitkälleen juuri niille sijoilleen. Kyllähän naurulihaksetkin tarvitsevat lepoa. Valmentajat tiesivät kertoa, että joku kuuluisa setä otti pieniä tirsoja pitkin päivää ja maalasi sen jälkeen maailman kuuluisimman hymyilevän Liisan.

Koska viime kauden palkinnot jaettiin tänä vuonna, jaetaan tänä vuonna toisetkin palkinnot. Puheenjohtaja Margit sanoi, että yleensä palkinnot jaetaan juhlatilaisuudessa kaikkien patolaisten kesken. Toisaalta oli ihan yhtä juhlallista jakaa palkintoja kentällä, kun heti sen jälkeen päästiin harjoittelemaan ja pelaamaan oman joukkueen kanssa. Nimittäin palkinnonjaon päätteeksi tultiin siihen tulokseen, että koko joukkue ansaitsee erikoismaininnan, koska ovat kaikki olleet toisilleen kivoja kavereita koko epänormaalin ajan.

Seuran uusimmat