Tervakosken Pato ja AiMove yhteistyöhön
Julkaistu: 12.03.2020 00.00

Tervakosken Pato ja AiMove yhteistyöhön

Tervakosken Pato on tehnyt sopimuksen fysiikkavalmennuksesta Tervakoskelaisen yrityksen, AiMoven, kanssa. AiMoven takana on liikunta-alan yrittäjä, personal trainer ja valmentaja Maija Vainio. Vainio on toiminut jo useamman vuoden ajan Padon kanssa yhteistyössä valmennusten ja mm. kesäjumppien muodossa. Vainion nimitys seuran viralliseksi fysiikkavalmentajaksi mahdollistaa kaikille joukkueille fysiikka- ja liikkuvuusvalmennuksen hyödyntämisen, sekä tarvittaessa yksilöllisen valmennuksen pelaajan tarpeisiin ja tavoitteisiin nähden. Vainio on toiminut Padon -05 poikien fysiikkavalmentajana viimeiset kaksi vuotta, ja valmentaa tällä hetkellä myös miesten edustusjoukkuetta fysiikan ja liikkuvuuden osa-alueilla.

Vainio kertoo huomioivansa valmennuksessaan pelaajan kokonaisuuden, etenkin kehonhallinnan ja liikkuvuuden. ”Pohjan on oltava kunnossa, jotta kropalla on mahdollisuus toteuttaa se, mitä pää käskee tekemään. Jos esimerkiksi keskivartalo ei tue kiertoliikettä käännöksissä, vaikka pelaaja olisi kuinka nopea, tai takaketju kiristää ja rajoittaa jalan liikerataa, vaikka voimaa löytyy, ollaan ongelmissa. Altistutaan loukkaantumisille herkemmin, ja lisäksi yksittäisen pelaajan, ja näin ollen myös koko joukkueen suoritus saattaa jäädä vajaaksi” Vainio kuvailee. Fysiikka- ja liikkuvuusvalmennuksen hyödyt ovat kiistattomat pelaajien iästä ja toiminnan tasosta riippumatta. Tästä kielii myös kahden viime vuoden ajan Vainion valmennuksessa olleen 05 –ikäluokan poikien futsal -menestys; kaksi vuotta ja kaksi piirinmestaruutta.

Padon valmentaja Matti Hiukka painottaa myös fysiikkavalmennuksen etuja seuralle. ”Tämä on erinomainen kädenojennus seuralta kaikille joukkueille! Maijan mukaantulo fysiikkapuolen vastaavaksi on todella iso asia valmentajien tueksi valmennukseen. Hän on jo lyhyessä ajassa osoittanut omat taitonsa toimiessaan edustusjoukkueen ja 05-joukkueen fyysisenä valmentajana saaden aikaan harjoituksiin hyvän ilmapiirin, sekä ennen kaikkea edistystä pelaajien fyysisessä suorituskyvyssä. Mikä tärkeintä, Maija on motivoitunut kouluttamaan itseään jalkapalloilijan fysiikan tietotaidon lisäämiseksi, ja tätä kautta lisäarvo joukkueille tulee olemaan todella suuri.

Toivon kaikkien joukkueiden ottavan Maijan ammattitaidon käyttöön omaan toimintaansa ja samalla toivotan Maijan vielä vahvemmin tervetulleeksi Pato Perheeseen!” Hiukka toteaa.

Fysiikkaan ja liikkuvuuteen panostaminen jo nuoressa iässä luo pohjaa kaikelle toiminnalle myös urheilun lisäksi, ja vaikuttaa positiivisesti esimerkiksi arjessa toimimiseen sekä vammojen ennaltaehkäisyyn. Muun muassa ryhti, tukilihaksisto, nivelet, lihaskunto ja tasapaino kehittyvät. ”Niin huippua, että Pato panostaa vahvasti myös ammattimaiseen fysiikkavalmennukseen loistavan lajikohtaisen valmennuksen lisäksi. Padossa tiedostetaan, että on olemassa muutakin, kuin viiva- ja polvennostojuoksut. Ja mikä parasta, palveluni ovat ihan joka ikisen joukkueen käytettävissä!” Vainio iloitsee.

Seuran uusimmat